Smajić: Ako se Tegeltija kao Džakula bude rotirao sam sa sobom, Bošnjaci će se načekati na direktora UIO iako najviše uplaćuju u kasu

od Press Služba SBiH
Smajić: Ako se Tegeltija kao Džakula bude rotirao sam sa sobom, Bošnjaci će se načekati na direktora UIO iako najviše uplaćuju u kasu

Novi direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH je Zoran Tegeltija iz SNSD-a. Na to mjesto odlazi sa pozicije ministra finansija u Vijeću ministara što ispada da je ta pozicija važnija od pozicije ministra finansija. Izabran je kažu po principu etničke rotacije, navodi se u komentaru Džemala Smajića, delegata Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o Tegeltijinom izboru.

Ako se i on bude kao njegov prethodnik Miro Džakula iz HDZ nekoliko puta, pa sve do penzije, rotirao sam sa sobom, Bošnjaci će se još načekati, iako daleko najviše novca uplaćuju u zajedničku kasu”, dodaje Smajić i pita:

“Zašto se rotacije ne poštuju kada je u pitanju ministar finansija na državnom nivou? Ovo nije pitanje za one koje sam pomenuo, nego za one koji za sebe tvrde da pripadaju probosanskim snagama”.

Podsjećamo, mjesto direktora UIO tražio je i SDP šaljući poruke kako je njihov zahtjev ultimativan, ali su ipak pristali da ono pripadne SNSD-u i Tegeltiji, te na kraju bili bez ikakve reakcije.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.