Efendić: Stranka za BiH se vratila na političku scenu

od root
Efendić: Stranka za BiH se vratila na političku scenu

Centralna izborna komisija (CIK) objavila je utvrđene rezultate općih izbora održanih 2. Oktobra ove godine.
Semir Efendić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) oglasio se tim povodom na svom Facebook profilu, te se zahvalio građanima koji su ukazali svoje povjerenje i glas dali stranci na čijem je čelu.

“Kao kandidat za Skupštinu kantona Sarajevo dobio sam 21.500 glasova, što je najviše od svih kandidata u svim kantonima na ovim izborima, i na tome se posebno zahvaljujem svima. Iskreno se zahvaljujem svim građanima koji su Stranci za Bosnu i Hercegovinu ukazali povjerenje i dali svoj glas. Učinit ćemo sve da ta podrška bude opravdana i da naši predstavnici na svim nivoima rade predano, odgovorno, stručno i pošteno na dobrobit svih”, istakao je Efendić.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu imala je kandidatske liste za Skupštine Kantona, Parlament Federacije BiH i Parlament BiH.
“U manjem BH entitetu RS nastupili smo u okviru koalicije Pokret za državu, a za člana Predsjedništva BiH podržali kandidaturu Željka Komšića. Na kantonalnom nivou ukupno 51.700 građana glasalo je za naše kandidatske liste što je bilo dovoljno za 10 mandata u 4 kantona (Kanton Sarajevo, Tuzlanski, Bosansko-podrinjski i Unsko-Sanski). U HNK i USK SBiH je bila u koaliciji sa Platformom za progres odnosno Strankom penzionera. Za nivo Parlamenta FBiH dobili smo 36.400 glasova i time osvojili 4 mandata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, dok ćemo putem kantonalnih skupština biti u prilici delegirati naše predstavnike u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Za Parlamentarnu Skupštinu BiH naše kandidatske liste osvojile su oko 26.400 što ovaj put nije bilo dovoljno za prelazak izbornog praga, a nedostajalo je svega oko 2 hiljade glasova”, naveo je Efendić, te poručio:

“Stranka za Bosnu i Hercegovinu vratila se na političku scenu!”

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.