Stranci za BiH u USK pridružili se potpredsjednik Skupštine, ministrica privrede i nekoliko vijećnika

od root
Stranci za BiH u USK pridružili se potpredsjednik Skupštine, ministrica privrede i nekoliko vijećnika

Stranka za Bosnu i Hercegovinu može se pohvaliti da sve veći broj uglednih građana potpisuje pristupnicu ove stranke.

Svoje članstvo Stranka za BiH znatno je proširila i na području Unsko-sanskog kantona (USK), pristupnice su potpisali Nisvet Jusić, potpredsjednik Skupštine USK i Samra Mehić, ministrica privrede u Vladi ovog kantona. Osim njih, među novim članovima su i vijećnici Fikret Šljivar i Adem Crnalić u Ključu, vijećnik Amir Islamčević u Sanskom Mostu, te vijećnica Lejla Šahinović u Bužimu.

Hamdija Lipovača, povjerenik SBiH-a u USK kazao je da ova stranka privlači sve više ljudi s obzirom na to da je fokus njenog djelovanja država BiH.

“U odnosu na vrijeme prije preuzimanja Kantonalnog vijeća SBiH, u maju 2022., postojala su dva vijećnika na području USK, gospodin Adnan Lipovača u Bihaću i gospodin Junuz Dedić u Ključu. Danas, SBiH ima potpredsjednika Skupštine, ministricu privrede u Vladi, još dva vijećnika u Ključu, jednog u Sanskom Mostu i vijećnicu u Bužimu kao i niz uglednih članova. Prijeka je potreba da se na bh. političkoj sceni pojavi stranka čija agenda vraća fokus na državu, čiji kadrovi mogu djelovati ujedinjujuće. To je Stranka za BiH – poručio je Lipovača.

Ministrica Mehić nije krila svoje zadovoljstvo pristupanjem SBiH-u, objasnivši da razlog njenog prelaska u ovu stranku leži u činjenici da SBiH vraća povjerenje u institucije.

“Kao ministrica u Vladi USK svoj cjelokupan angažman usmjerila sam ka izgradnji pravednog sistema, uvođenju reda, te vraćanju povjerenja u institucije. SBiH sam prepoznala kao državotvornu stranku kojoj su građani na prvom mjestu i kroz koju mogu dati svoj doprinos u razvoju kantona i domovine Bosne i Hercegovine – kazala je ministrica Mehić.

Jasmina Midžić, dipl. ing. šumarstva, također je nova članica SBIH-a. Otkrila je da je glavni razlog njenog prelaska u ovu stranku stanje u državi. SBiH je ozbiljan politicki projekat zasnovan na vrijednostima i jasnim programskim prioritetima, a posebno na istrajnoj borbi za drzavu.

“Moj izbor za SBiH i kandidatura u timu SBiH na predstojećim Općim izborima predstavlja odgovor na stanje u državi i sredini u kojoj egzistiramo, da dođe do promjene načina vođenja vlasti, jer samo sa kvalitetnim i pravičnim promjenama mi možemo artikulisati neke nove pravce i promijeniti paradigmu u kojoj se nalazimo. Ohrabrena sam političkim djelovanjem predsjednika Efendica i njegovim iskrenim namjerama, novim, mladim ljudima u Stranci kako u drugim kantonima tako i na području Unsko-sanskog kantona, kao i činjenicom da se na kandidatskim listima SBiH nalaze osobe koje su priznate i ostvarene u branšama iz kojih dolaze – obrazložila je Midžić.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.