Nedim Hamzabegović (SBiH): U Brčkom duplo veća realizacija kapitalnih projekata u odnosu na prošlu godinu

od Press Služba SBiH
Nedim Hamzabegović (SBiH): U Brčkom duplo veća realizacija kapitalnih projekata u odnosu na prošlu godinu

Realizacija značajnih iznosa planiranih za kapitalne projekte koji se provode u procesu javnih nabavki u Odjelu za stručne i administrativne poslove, izuzetno je visoka u prvih šest mjeseci ove godine.

Šef Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta Nedim Hamzabegović (SBiH) kazao je da je u prvih šest mjeseci 2022. godine potpisano ugovora u ukupnoj vrijednosti oko 28,5 miliona KM, što je u odnosu na prošlu godinu kada je u isto vrijeme kod kapitalnih projekata, bilo duplo manje realizacije, odnosno 17,5 miliona KM.

„Mi maksimalno skraćujemo procedure gdje god je to moguće, ubrzavamo procese koji nekada kroz administraciju znaju i zapeti i činimo sve što je u našoj moći da se proces javne nabavke ubrza, kako bi što prije došlo do realizacije projekata“, pojasnio je Hamzabegović.

On je napomenuo da je cilj Vlade, odnosno samog Odjela, realizirati što veći dio novca planiranog za ovu godinu jer će usljed inflacije i poskupljenja zbog rata u Ukrajini, u narednoj godini biti nemoguće realizirati niti polovinu od planiranog posla. On je naveo da se ranijih godina od ukupno planiranih kapitalnih iznosa za infrastrukturu i druge potrebe građana, ostvarivalo samo oko 25 posto plana tokom jedne godine.

„Brčko distrikt ima obavezu da u svoj rad uvede digitalizaciju koja će unaprijediti rad svih organa uprave koji bi na ovaj način postali interoperabilni, a građani dobili bržu i kvalitetniju uslugu. Već su sačinjene i provedene određene pripreme i procedure, a nabavljen je i dio opreme koji je osnova za provođenje digitalizacije“, još je kazao Hamzabegović.

Izvor: otisak.ba

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.