Efendić: Sramota je danas biti političar u BiH zbog ovih koji vode jalove rasprave bez rezultata

od Press Služba SBiH
Efendić: Sramota je danas biti političar u BiH zbog ovih koji vode jalove rasprave bez rezultata

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Semir Efendić, usljed najnovijih rasprava i burnih političkih prepucavanja u javnosti o tome “ko je kome ukrao proteste, ko stoji iza okupljanja ispred zgrade OHR-a, ko se obratio a ko nije”, oglasio se na svom Facebook profilu navodeći da je takvo ponašanje još jedan primjer “jalovih političkih rasprava kojima svjedočimo već decenijama, a od kojih nema nikavih rezultata”.

Protesti su održani jučer ispred zgrade OHR-a zbog mogućih izmjena Izbornog zakona u BiH od strane Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

“Sramota je danas biti političar u Bosni i Hercegovini. Sramota zbog ovih koji su u stanju decenijama voditi jalove političke rasprave bez ikakvih rezultata i bez trunke odgovornosti. U isto vrijeme dok se po društvenim mrežama i portalima vode rasprave koje izluđuju i tjeraju narod iz države, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvaja Zakon o lokalnoj samoupravi po zahtjevu međunarodnih nevladinih organizacija koji u velikoj mjeri otežava rad općina kao jedinog efikasnog nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini i od općina pravi ovo što već imamo na ostalim nivoima vlasti – cirkus – naveo je Efendić.

Stava je da je svaki novi zakon koji se donese u Federaciji BiH “daleko lošiji od prethodnog i mnogo je bolje da ovakav parlament sa ovakvim političkim sastavom nikako ne zasjeda i ni o čemu ne odlučuje”.

– Stranka za Bosnu i Hercegovinu umjesto bruke koju gledamo i slušamo svaki dan ponudit će sveobuhvatni program razvoja Bosne i Hercegovine, ekonomski plan za izlazak iz dugogodišnje krize, i promjenu ukupnog političkog ambijenta u državi – za ljepši, bolji, mirniji i sigurniji život svih generacija – poručio je Efendić.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.