Delegacija SBiH u Potočarima odala počast žrtvama genocida

od root
Delegacija SBiH u Potočarima odala počast žrtvama genocida

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari danas je klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop 50 žrtava genocida počinjenog u ljeto 1995. godine u Srebrenici.

Delegacija SBiH u Potočarima odala počast žrtvama genocida

Počast žrtvama genocida u Srebrenici, a koji je potvrđen presudama, odala je delegacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu, koja je prisustvovala dženazi i ukopu žrtava, te održanoj komemoraciji. Na spomen-obilježju cvijeće su položili Begija Smajić potpredsjednica SBiH i poslanica u Narodnoj skupštini RS-a, potpredsjednik SBiH Zijad Nišić, Džemal Smajić generalni sekretar Stranke, te delegat SBiH u Vijeću naroda bh. entiteta Republika Srpska Faruk Đozić.

Iz SBiH naglasili su važnost očuvanja sjećanja na nevino stradale Bošnjake, navodeći da je SBiH uvijek bio uz žrtve i porodice stradalih. Poručili su da je Srebrenice simbol bola i tuge, jer je mjesto gdje se desio najveći zločin na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata.

Danas je u prisustvu porodica žrtava, predstavnika međunarodne zajednice i domaćih vlasti te velikog broja građana u Potočarima obilježena 27. godišnjica od ubistva 8.327 Bošnjaka.

Najmlađa žrtva koja će ove godine biti ukopana je Salim Mustafić rođen 1979. godine u mjestu Tokoljaci kod Srebrenice. On je imao 16 godina u momentu kada je ubijen u ljeto 1995. godine. Najstarija žrtva koja je danas ukopana je Husejin Krdžić, rođen 1936. godine.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.