Forto bi bio nebitan da nema koalicionu podršku

od root
Forto bi bio nebitan da nema koalicionu podršku

– Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je predstavnik naivne i bezlične kulture koja bi da dijeli lekcije na teme o kojima je apsolutno neupućen, pa stoga ne čudi uvreda koju je iznio u Guardianu, nazvavši dio građana BiH seljacima.

U Bosni i Hercegovini i oko nje postoji mnogo problema koje moramo rješavati, ali prije svega moramo razumjeti uzajamnu povezanost svjetske, regionalne i lokalne politike. 

Nekompetentni pogledi na uzroke problema u kojima se Sarajevo i Bosna i Hercegovina nalaze samo mogu doprinijeti većim problemima. Primjer takvog pogleda na svijet je upravo Edin Forto, što ne čudi puno, jer je i do sada imao niz promašenih izjava. Ono što zabrinjava jeste koaliciona podrška koja mu omogućava da sjedi u fotelji premijera Kantona Sarajevo.

Nazvati branitelje Bosne i Hercegovine koji su spasili državu pogrdno seljacima je uvreda svakom dostojanstvenom čovjeku u ovoj zemlji. Rat koji je dobijen, u kojem je spašena Bosna i Hercegovina, djelo je ljudi iz svakog ćoška BiH, bez obzira na mjesto rođenja i okruženja u kojem je neko odrastao. 

Ako je već dobio prostor u tako moćnom svjetskom mediju, Forto se trebao baviti više pravim uzrocima stanja u BiH, ali on te uzroke ne razumije .

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.