Održana izborna skupština SBiH Bihać

od root
Održana izborna skupština SBiH Bihać

 

[smartslider3 slider=”32”]

Efendić čestitao premijeru USK Ružniću i gradonačelniku Bihaća Fazliću na odlučnosti i rezultatima u borbi sa migrantskom krizom

Vršilac dužnosti predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu boravi u dvodnevnoj posjeti gradu Bihaću i Unsko – sanskom kantonu. U sklopu posjete Efendić je prisustvovao Izbornoj skupštini Stranke za Bosnu i Hercegovinu grada Bihaća koja je održana u velikoj sali muzeja prvog zasijedanja AVNOJA.
Skupštini je pored Efendića prisustvao i predsjednik glavnog odbora SBiH Muhidin Alić, kao i potpredsjednik stranke Džemal Smajić. Predsjednik gradskog savjeta SBiH i gradski vijećnik grada Bihaća Adnan Lipovača izrazio je zadovoljstvo što se i u Gradu Bihaću obnavlja struktura Stranke za Bosnu i Hercegovinu, te se posebno zahvalio na prisustvu ovoj Izbornoj skupštini vijećnicima Gradskog vijeća iz drugih stranaka među kojima su bili Halil Bajramović predsjednik NIP USK i vijećnik u GV Bihać, Ahmed Fatkić i Jasmin Čavkić vijećnici NES-a u GV Bihać, Šeherzada Delić gradska vijećnica i Vildana Alibabić poslanica u Skupštini USK ispred Naše stranke, kao i Hasan Fatkić nezavisni vijećnik i dr. Roman Jurić bivši predsjedavajući Gradskog vijeća Bihać.
Nakon Izborne skupštine u organizaciji gradskog savjeta SBiH Bihać upriličena je večera kojoj je prisustvovao premijer Unsko – sanskog kantona Mustafa Ružnić i ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljajić, kao i drugi ugledni gosti i privrednici.
U sklopu posjete upriličena je i zvanična posjeta Gradskoj upravi i gradonačelniku Bihaća Šuhretu Fazliću koji se oporavlja od operativnog zahvata, ali je nakratko prekinuo bolovanje kako bi ugostio kolegu Efendića sa kojim odranije ima dobru saradnju. Općina Novi Grad Sarajevo finansijski je pomogla gradu Bihaću u borbi sa migrantskom krizom koja je eskalirala krajem prošle i početkom ove godine. Sredstva od 50 hiljada KM koje je uplatila općina Novi Grad Sarajevo iskorištena su za priključenje vode za migrantski kamp Lipa.
Efendić je iskazao svoje poštovanje i u razgovorima sa premijerom Ružnićem, kao i gradonacelnikom Fazlićem i čestitao im na hrabrosti i odlučnosti da zaustave uspostavu neke vrste “evropskog sabirnog centra za migrante” u Bihaću i Unsko- sanskom kantonu. Kada su zakazale sve državne i entitetske inatitucije koje su trebale spriječiti eskalaciju migrantske krize koja je najviše pogodila Unsko – sanski kanton i grad Bihać, odlučnom reakcijom lokalnih i kantonalnih vlasti koje nisu dozvolile uspostavu kampova unutar grada Bihaća prekinuta je agonija stanovnika ovog grada ali i cijele Krajine. Kantonalna i gradska vlast istrajale su na smještanju migranata u kamp Lipa uprkos njegovom organizovanom spaljivanju i svim drugim pritiscima domaćih i međunarodnih zvaničnika koji su zahtijevali otvaranje kampa Bira i smještanje migranata u samom centru grada Bihaća.
Ove aktivnosti u velikoj mjeri doprinijele su postepenom smanjenju intenziteta korištenja ove migrantske rute, te su građani ovog dijela Bosne i Hercegovine konačno predahnuli. Krajišnici su još jednom pokazali najveću hrabrost i odlučnost u odbrani države i njezinih granica kada su svi drugi u tome zakazali.
Posjeta Krajini iskorištena je i za druženje i razgovor sa generalom Atifom Dudakovićen, legendarnim komadantom Petog korpusa Armije RBiH i dugogodišnjim članom Stranke za Bosnu i Hercegovinu.
Delegacija stranke obišla je šehidsko mezarje Humci u Bihaću gdje je položeno cvijeće na Centralnom spomen obilježju kao i na mezaru nedavno preminulog gradonačelnika Bihaća Emdzada Galijaševića.
Osim Bihaća, posjeta je upriličena i gradu Ključu u kojem Stranka za Bosnu i Hercegovinu također učestvuje u radu Općinskog vijeća putem jednog vijećnika Junuza Dedića.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.