Efendić u posjeti Tešnju: 250 delegata izabralo novi saziv Savjeta Stranke za BiH Tešanj

od root
Efendić u posjeti Tešnju: 250 delegata izabralo novi saziv Savjeta Stranke za BiH Tešanj

 

[smartslider3 slider=”21”]

Općinska organizacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu Tešanj na čelu sa predsjednikom Općinskog savjeta Hasanom Handžićem održala je Izbornu skuptšinu gdje je u velikoj sali preduzeća “Alipina” oko 250 delegata izabralo novi saziv Savjeta Stranke za BIH Tešanj.
Skuptšini je prisustvovao i vršilac dužnosti predsjednika Stranke za BiH ( SBIH) koji je čestitao izabranom rukovodstvu i zaželio puno uspjeha i sreće u daljem radu, kao i općinskoj organizaciji na kvalitetno organiziranoj skkuptšini.

Prosperitet traži privrednu, ekonomsku i političku stabilnost – Tešanj to ima

U okviru posjete općini Tešanj delegacija Stranke za BIH održala je sastanak s načelnikom Tešnja Suadom Huskićem i njegovim saradnicima gdje je razgovarano o projektima općinskih administracija, ambijentu poslovanja, te budućoj saradnji.
U novom objektu Medžlisa Islamske zajednice Tešanj delegaciju je ugostio i glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić.

Nakon sastanka delegaciija je upriličila posjetu kompaniji “Inox Ajanović” koja se bavi dizajnom, projektovanjem, proizvodnjom i montažom proizvoda od nehrđajuđeg čelika prema najvišim svjetskim standardima i upošljava oko 200 radnika. Proizvodi ove kompanije zahvaljujući kvalitetu pronašli su put do klijenata širom Evrope i svijeta, te danas izvoze 100 % proizvodnje.
Posjeta je upriličena i kompaniji “Madi” Tešanj, prepoznatljivom brendu na tržištu Bosne i Hercegovine, koja danas upošljava oko 500 radnika i svoje proizvode plasira na EU Tržište.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.