Održana sjednica Kantonalnog povjereništva Stranke za BiH u Novom Travniku

od root
Održana sjednica Kantonalnog povjereništva Stranke za BiH u Novom Travniku

 

[smartslider3 slider=”10”]

Vršilac dužnosti predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić prisustvovao je proširenoj sjednici Povjereništva Kantonalnog vijeća Stranke za BiH SBK, koja je održana jučer u novim prostorijama SBiH Novi Travnik koje su otvorene prošlog mjeseca. Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Povjereništva Kantonalnog vijeća SBiH SBK dr. Muhamed Ćosić, razmatrana su važna pitanja poput unutarstranačkih izbora i organizacije Kongresa koji će se održati u oktobru ove godine.
„Stanka za Bosnu i Hercegovinu je stranka koja ima svoj imidž, ima svoje ime, koja traje na našoj političkoj sceni i preživjela je kao brend bez obzira na uspone i padove. Dobro je što to nije privatna stranka niti društvo jednog lica i ja sam uvjeren da od nje možemo napraviti dobru stranku koja će biti dosljedna, koja ima svoj program isključivo vezan za državu.
Nama trenutno najviše od svega nedostaje rad institucija države na svim nivoima. Mi kao stranka moramo o tome voditi računa  i privući ljude koji žele raditi za  državu“, kazao je Efendić u svom obraćanju.
U  jednom danu Stranci za Bosnu i Hercegovinu pridružilo se 35 novih članova
Dolazak Semira Efendića na čelo Stranke za BiH i u srednjobosanskom kantonu rezultirao je povećanim interesom građana za pristup stranci, te je na kraju sjednice upriličena svečana podjela članskih kartica za novih 35 članova Stranke za Bosnu i Hercegovinu.
Stranka za BiH na proteklim lokalnim izborima dobila je dva vijećnika u općini Novi Travnik Senada Đaju i Šabana Delića, a nedavno im se pridružio i Brljak Nevzudin  koji je u vijeće izabran kao nosilac liste stranke Narod i pravda, tako da sada SBiH u vijeću općine Novi Travnik predstavljaju tri vijećnika od kojih je Đaja Senad zamjenik predsjedavajućeg vijeća.
Sjednici je prisustvovao i član predsjedništva Stranke za BiH Džemal Smajić.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.