Peštek: Poređenje Efendića i Dodika je nemoralno, a fakturisanje ‘Aprilskog paketa’ SBiH-u je obično politikanstvo

od Press Služba SBiH
Peštek: Poređenje Efendića i Dodika je nemoralno, a fakturisanje ‘Aprilskog paketa’ SBiH-u je obično politikanstvo

Enes Peštek, zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH reagovao je na izjavu Mirsada Čamdžića zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i šefa Kluba Naše stranke u Parlamenta Federacije BiH, o izjednačavanju ideološkog pristupa Semira Efendića i Milorada Dodika, te kazao da to nije ništa drugo već “političko izjednačavanje žrtve i zločina” na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini.

“Dok Semir Efendić kao načelnik opštine Novi Grad Sarajevo i ujedno najmnogoljudnije opštine u BiH, a njegovim dolaskom na čelo te opštine vjerovatno jedne od najrazvijenijih u BiH, radi i gradi čineći Bosnu i Hercegovinu ljepšom i prosperitetnijom Milorad Dodik svojom secenioističkom politikom upravo radi suprotno.

Izgradnjom spomenika od strane opštine Novi Grad “Na krilima slobode”, na brdu Žuč koje je bilo poprište najžešćih bitki ostanka i opstanka Sarajeva, Semir Efendić je još jednom pokazao kako se svaki Bosanac i Hercegovac iz svog ugla djelovanja trebaju boriti za Bosnu u Hercegovinu. Žalim što kolega Mirsad Čamdžić nije prisustvovao otvorenju ovog spomenika na kojem su bili prisutni mnogi predstavnici iz političkog i javnog života Bosne i Hercegovine, da se sam uvjeri kako se i na ovakav način brani Bosna i Hercegovina.

Iz Aprilskog paketa mnogi političari paušalno uzimaju argumente, te populističko politikantski djeluju na javno mnijenje BH scene, kako to radi i Mirsad Čamdžić .

Kada ne mogu javno da osude nekog od zvaničnika i članova SBiH, tada se uhvate “Aprilskog paketa” populistički fakturišući SBiH-u, kao jednoj od političkih učesnika “Aprilskog paketa”. Ne želim ulaziti dalje u političku i ustavnu dubinu (a imao bih dosta napisati) “Aprilskog paketa”, a podsjetit ću kolegu Čamdžića da je pored tadašnjih zastupnika u Parlamentu BiH glasao dokazani Bosanac i Hercegovac rahmetli Nijaz Duraković zastupnik ispred SDP-a, stranke sa kojom i Čamdžićeva NS danas kao Trojka čine vlast na svim nivoima u Federaciji BiH.

I dok Mirsad Čamdžić izjednačava “političku žrtvu i zločinca” Efendića sa Dodikom, a njegovoj stranačkoj koleginici Miomirki Melank smeta jačina ezana u sarajevskim džamijama, SBiH će svojim političkim djelovanjem svih njegovih članova i izabranih zvaničnika boriti se za BiH i sve njene građane koji misle dobro Bosni i Hercegovini, a ovakva izjava i poređenje Semira Efendića sa Miloradom Dodikom u najmanju ruku je nemoralna”, poručio je Peštek.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.